neděle 17. ledna 2016

Jarně letní vzorek pro kluky i holky aneb křížené DS by Ája


Křížené DS a čepička z nich


Použité příze - Camilla, Limone, Catanie a jim podobná bavlna. Háček č. 3,5 a háčkujeme volně, neutahujeme. DS - dlouhý sloupek řo - řetízkové oko PO - pevné oko Vkládám pouze kratší návod, aby jste věděly jak začít rozšiřovat, jakmile máte placku, je postup naprosto jednoduchý a stále se opakuje. Nicméně je to mé počítání a tak mi konec řady nevychází jakože na přesný počet křížků, ale vůbec nic v tom nehledejte, ve vzoru to není nijak vidět ani to nebude dělat v placce žádnou neplechu :D 


Klasický začátek.


3řo jako náhrada DS a o očko zpět se vrátíme a uděláme DS, pícháme zepředu dozadu vlastně jakoby do toho osmnáctého DS v kroužku.


Nevynecháváme očko a děláme DS, vrátíme se o očko a opět DS.


Vracíme se do očka odkud vychází ta tři řo náhrady.


Hotová celá řada, z každého očka nám musí vycházet dva sloupky, mělo by jich dohromady být 36. Řadu VŽDY končíme PO do třetího řetízkového oka náhrady.



Začátek je u všech řad stejný, na tři řo a vrátit se o očko zpět, ale !!! pak už jedno očko vynecháme, uděláme DS, vrátíme se do vynechaného a uděláme křížený DS. Opakujeme celou řadu vynechat a nevynechat.


Pro ilustraci.


Hotová celá řada, pokud s dobře podíváme, jsou vždy jakoby dva a dva křížky blíž u sebe.


V další řadě postup zopakujeme jen s tím rozdílem, že vynecháme očko a DS, vrátíme a DS, opět vynecháme a DS, vrátíme a DS a nevynecháme a DS, vrátíme a DS. Prostě si opakujte vynechám, vynechám, nevynechám )


Tady zase bude vidět, že jeden křížek je jakoby samostatný a dva blíž k sobě. Takto se to vlastně bude opakovat i v dalších přidávacích řadách, jen si budete opakovat vynechám, vynechám, vynechám, nevynechám a v další řadě zase vynechám, vynechám, vynechám, vynechám, nevynechám :D Je to strašně jednoduché :)


A v další řadě si zase opakujeme to nám známé vynechám, vynechám, vynechám, vynechám, nevynechám :) a ve výsledku budete mít v řadě dva křížky samostatné a dva u sebe. Takto budete pokračovat do potřebného průměru placky, vzor je docela dost pružný. Pak pokud máte placku, tak už VŽDY vynecháte očko a uděláte DS a pak se vrátíte do vynechaného. Vzor vám bude vycházet pěkně zešikma a je opravdu moc rychlý, pružný a hezký :)












2 komentáře:

  1. Nella traduzione in italiano non è chiara la procedura, non si potrebbe avere un video tutorial? Grazie mille.

    OdpovědětVymazat